Skisport

Sådan spiller man på alpint skiløb: Dette skal du have med i overvejelserne

Takket være TV-aftaler er skiløb blevet en verdensomspændende sportsgren, der trækker tusindvis af seere verden over. Der er derfor kommet mere og mere fokus på skiløb hos diverse bookmakere, hvilket betyder, at der kommer flere udbud af spilmuligheder, til fordel for dem, der interesser sig for skiløb og betting.

Det gjorde sig også gældende sidste år, hvor der blev afholdt VM i alpinski i svenske Åre. Her kunne man spille på alle disciplinerne der fandt sted lige fra slalom, storslalom, super-G, kombination og styrtløb, hvor danske Christoffer Faarup fik en flot placering, som de selvfølgelig var glade for hos Hobro Skiklub.

Diciplinerne i alpint skiløb
Med de mange muligheder man finder hos bookmakerne i dag, er det derfor vigtigt at sætte sig ordentlig ind i de forskellige væddemål før man spiller, ligesom det kræver at man har en forståelse for hvordan alpint skiløb fungerer. Der findes overordnet set fem discipliner, der udgør alpint skiløb, og det er slalom, storslalom, super-G, styrtløb såvel som kombineret, der består af et slalomløb og et typisk forkortet styrtløb, hvor vinderen er den med den bedst sammenlagte tid. 

Det er vigtig viden i forhold til hvordan man spiller på alpint skiløb, for selvom mange deltagere vil være stærke i de fleste af disciplinerne, så er nogen deltagere specialister i en eller to af disciplinerne. Det er selvfølgelig noget man skal holde øje med, hvis man leder efter betting tips hos bookmakere som bet365, der tilbyder spil på overordnede vindere såvel som vinder af individuelle løb.

Hvilke baner bliver brugt
Derudover er det også vigtigt at have det med i overvejelserne omkring, hvilke baner der bliver brugt. VM i alpint skiløb finder nemlig sted over en hel sæson, hvor de fleste af løbende i udfolder sig i alperne men med flere stop i Skandinavien, Nordamerika og Østasien. Med så mange forskellige steder, er det klart at banerne er forskellige fra sted til sted, hvilket betyder at nogle baner passer bedre til nogle skiryttere end for andre.

Eksempelvis kan det være en fordel for svenske ryttere, at konkurrere på de svenske skibakker, som de lærte at stå på ski på, da de vil kende banen som deres egen bukselomme. Det kan også være tilfældet at nogle skibaner simpelthen bare er skræddersyet til enkelte skiløbere grundet deres stil, og det er også noget man skal tænke over, når man spiller på skiløb.

Skirytternes form 
Sidst men ikke mindst er det som i andre sportsgrene meget vigtigt at kigge på de enkelte rytteres form. Hvis en skirytter for tiden klarer sig godt og har fået resultater på det seneste, vil han/hun sandsynligvis have større selvtillid frem mod næste skiløb, hvilket i nogle tilfælde kan forbedre deres præstation og derfor også deres tider og chancer for podiepladser. En af de skiløbere der har masser af selvtillid er netop føromtalte danske Christian Faarup, der som DR kunne fortælle, gjorde det godt til sidste års VM netop på grund af hans selvtillid. Han nåede dog ikke top-20 som var hans mål, men håber selvfølelig at det lykkedes til næste år, hvor hans selvtillid og talent skal bære ham frem.